Het verhaal achter LUX mini

Ik ben Carien Geurts, trotse moeder van twee dochters en oma van drie kleindochters en een kleinzoon in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Jarenlang heb ik kleding gemaakt voor mezelf en voor mijn kinderen. Sinds er kleinkinderen zijn, kan ik mijn hart weer ophalen. Want voor hen heb ik de volledige babyuitzet, de eerste pakjes en een deel van de kleren die ze vandaag de dag dragen, mogen maken. Van het maken van bestaande patronen tot aan het zelf ontwerpen ervan.
 
Ik beleefde daar zo veel plezier aan dat ik dat ook voor anderen wilde doen. Toen ben ik langzaamaan kleding op verzoek gaan maken en aanbieden. Toen ik daar mee bezig was, kwam een vraag of ik ook iets kon maken voor te vroeg geboren kindjes. Daarvoor ben ik aan de slag gegaan. Uitzoeken van richtlijnen, patronen en geschikte materialen vinden. Want hoe bijzonder is het om één van de eerste pakjes te mogen maken en iemand te kunnen helpen. Want het aanbod voor deze groep bleek beperkt te zijn. Gaandeweg besefte ik me dat dit kleine werk mij het meeste plezier gaf. Toen is het idee ontstaan om daar meer mee te gaan doen en ben ik me gaan specialiseren in kleding en accessoires voor prematuren en dysmaturen.
 
Mijn passie: het maken van maatwerk babykleding en accessoires. En daarmee voor iemand het verschil kunnen maken door net wat anders en persoonlijks te bieden. Door het samen te doen, wordt het nog specialer. Dat is wat mij drijft en wat LUX mini bijzonder maakt.